Nefes Deyip Geçmeyin


Nefes yaşam için en gerekli ve önemli olandır. Nefes alışkanlığımız hissetmek istemediğimiz durumlar, olaylar karşısında değişmeye başlar. Sonunda bedenimizin içinde milyonlarca bastırılmış duygu ve düşünceyi, üstünün kapandığını zannettiğimiz binlerce olayı bastırmış ve sıkıştırmış oluruz. Nefes almayı ihmal ettiğimiz anlarda harika çalışan bir makinanın (bedenimiz) motor kısmına (nefesimiz) birşey kaçmış gibi, arızalanmasına (hastalanmasına) neden oluruz. Bedenin en büyük yakıtı nefestir (Oksijendir).Yaşamımızı sürdürebilmemizi, canlanmamızı, yenilenmemizi, sağlıklı kalabilmemizi, arınmamızı sağlar.
 
Her birimizin doğduğumuzda tam ve bağlantılı nefesler aldığını biliyor muydunuz? Muhteşem mekanizma doğduğumuzda böyle calışıyor. Fakat 2-3 yaşlarından sonra ego ve zihin devreye girerek bizim bu muhteşem çalışan sistemi bozmamıza neden oluyor. Özellikle üzgün, sinirli, gergin, korkmuş, öfkelenmiş anlarmızda nefesi tutma, aralıklı nefesler alma veya sığ nefesler alma durumumuz artıyor. Zihinde ayrımlar başlayınca, (iyi ve kötü) negatif duygular ve yüksek sesli bir zihin bu durumu hızlandırıyor.
 
Genelde korku, öfke, gerginlik gibi duyguları karın hapsediyor.Karın özerk calışıyor. Dünya üzerindeki tüm kültürlerde duyguların, bedenimizin merkezinde oluştuğu ifade edilmektedir. Bir zorluğu aşarken göbek çatlatmak, sevinçten göbek atmak, sinirin mideye vurması, açlıktan karnın zil çalması ya da dünyayla göbek bağı vb. deyişler bu yüzden olsa gerek.
 
Irkları, kültürleri ne olursa olsun, sevinç, korku, huzur, ihtiras gibi duyguları en yoğun olarak nerede hissettiklerini göstermeleri istendiğinde hemen hemen tüm insanlar karın bölgelerine işaret ediyor, çünkü insanlar bu "karanlık mağarada" bir şeylerin olup bittiğini, karınlarının kendilerine bir şeyler anlattığını, şifreli mesajlar gönderdiğini hissedebiliyorlar.
 
Diyafram nefesinin önemi kaçınılmaz. Bu yüzdendir ki seminer ve seanslarımızda diyaframa alınan tam, bağlantılı nefesler daha çok şey hissetmemize ve içeride olup biteni onarmamıza yardımcı oluyor. Nefes, nefes al diye öğrenilecek daha doğrusu hatırlanacak bir durum değildir. Keşke bu kadar kolay olabilseydi. Bir nefes eğitmeni eşliğinde özel seans, seminer veya eğitimlere katılarak çalışılmalıdır. Daha kaliteli bir hayat yaşamak hepimizin hakkı&hellip

rsm

Özden Kaftan Thomas

Nefes Eğitmeni

[email protected]


geri
WhatsApp Destek İletişim